Ο Νηλ Ντεγκράς Τάισον σκιτσάρεται, χρωματίζεται και θα εμφανιστεί στο επόμενο τεύχος του Superman.

Image

Αυτό από μόνο του δεν μου φάνηκε αρκετά ενδιαφέρουσα είδηση, επειδή στην Ευρώπη δεν έχουμε την ίδια μανία με τους Αμερικάνους για τους σούπερ ήρωες. Εξαιρείται βεβαίως ο Μπάτμαν, και οι καλές ταινίες που μας δίνει το είδος. Αλλά πόσοι ασχολούνται με τα κόμιξ; Και πόσα μαγαζιά έχουμε σαν το comic book store του Big Bang Theory; Ακριβώς.

Σε δεύτερη ανάγνωση όμως, η είδηση γίνεται καλύτερη: Η DC ζήτησε από τον Τάισον να βρει ένα ρεαλιστικό backstory για το άστρο του πλανήτη Κρύπτον. Στο io9 και στο Bad Astronomy δεν θέλουν να γράψουν spoiler, αλλά στο δεύτερο αναλύονται μερικά αδύνατα σημεία της θεωρίας. Χωρίς να μπω σε λεπτομέριες, κρατάω ότι από τις 9 Νοεμβρίου (που κυκλοφορεί το τεύχος), το ηλιακό σύστημα του Σούπερμαν καθορίζεται (για πρώτη φορά; αν ήμουν νεοϋορκέζος ίσως να ήξερα) επακριβώς και απέχει από εμάς 27 έτη φωτός. Ίσως κάνω update όταν κυκλοφορήσει η ιστορία και μπορούμε να κρίνουμε την δουλειά του Νηλ.

Μέχρι τότε, ας κλείσω με ένα all time classic βιντεάκι. Στο ίντερνετ γέννησε το meme “we’ve got a badass over here”, αλλά εδώ θα το χαρακτήριζα ως την καλύτερη οπτικοποίηση του “η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά”.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s