Αυτό ήταν το πρώτο κομπιούτερ του Ίντερνετ.

Το κομπιούτερ στο οποίο ο Τιμ Μπέρνερς-Λι, ο δημιουργός του ίντερνετ, έγραφε τις πρώτες γραμμές κώδικα για το www. Δεν είναι κουκλί; Το αυτοκόλλητο εξηγεί: “This machine is a server. DO NOT POWER DOWN!” Τη φωτογραφία τη δανείστικα από ένα ωραίο κείμενο στο site του CERN, με αφορμή τα 21 χρόνια από τη δημιουργία του ίντερνετ.

Twenty-one years ago this month, physicists at the Stanford Linear Accelerator Center (SLAC) in California installed the first web server outside of Europe. The move marked the beginning of the global reach of the World Wide Web, a key point in the history of digital communications.

Με αφορμή αυτά λοιπόν, να και η πρώτη σελίδα του ίντερνετ, έβερ. (αν και δεν είναι ακριβώς έτσι, το λινκ πάνω εξηγεί), και ορίστε ο ίδιος ο Τιμ Μπέρνερς-Λι, να μιλάει για το ίντερνετ και μερικά άλλα πράγματα.

Νομίζω όσο μεγαλώνω θα μου φαίνεται και πιο φοβερό το ότι γεννήθηκα πριν από το ίντερνετ. Να πούμε τέλος ότι το μηχάνημα στην αρχική φωτογραφία είναι ένας NeXT. Αυτούς τους υπολογιστές τους έφτιαξε ο Στηβ Τζομπς όταν έφυγε από την Apple.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s